Új jelszó kérése

Skorpió csillagjegy szerencsekövei

Skorpió csillagjegy szerencsekövei:

 

A skorpió jellemzői:

 

Achát: Bátorság – Hűség önmagunkhoz – Kapcsolat a Földdel és erőivel – Kiegyensúlyozottság – Kitartás – Összpontosítás – Bőrpanaszok – Fejfájás – Szerelem – Dohányzás ellen – Depresszió és letargia ellen

 

Az achát a földtónusok színeiben pompázik, földies rezgéseivel pedig segít megőrizni az állóképességet a mindennapi élet kihívásaival szemben. Szilárdságot, kiegyensúlyozottságot ad, valamint bátorságot és kitartást, így segít elérni, hogy minden helyzetben önmaga maradjon. Segít leszokni a dohányzásról és leküzdeni a stressz okozta fejfájást, csillapítja a bőrbántalmakat. Bevonzza életébe a szerelmet és megerősíti azt. A férfiak az achátnak köszönhetően könnyebben elnyerik a hölgyek kegyeit, ezen felül pedig erősíti a szaporodási szerveket is.

 

A Skorpió csillagjegyben születettek számára az achát segít leküzdeni a kísértéseket, és hogy a Skorpió hű maradjon önmagához, legbenső lényegéhez.

 

 

Aventurin: “A fogyókúrázók köve” – Harmónia – Higgadtság – Kiegyensúlyozottság – Élénkség – Életerő – Gyógyító – Bőrbetegség - Stressz

 

Az aventurin nagyszerűen kezeli a bélproblémákat, mint például a püffedtséget, hasmenést vagy a székrekedést. Felgyorsítja a zsíranyagcserét is, így elősegíti a felesleges zsírok lebontását. Segít elfeledni gondjait, ez által megnyugatja a szívet, s nyugodtabban is fog aludni. Gyógyhatású sugárzása megnyugtatja, kiegyensúlyozottá teszi. Energiáival az aventurin élénkséget közvetít, ami jó hatással van az emberek közötti kapcsolatokra. Feloldja a szexuális gátlásokat is, élénkíti, elmélyíti a szexuális élményeket, ezen felül orvosolja a petefészek, a prosztata és as herék zavarait is. Allergia, kiütések, ekcéma, pattanások kezelésére is ideális az aventurin.

 

Az aventurin segít a Skorpió csillagjegy szülötteinek felszabadítani energiáikat, frissességet, élénkséget biztosítva ezzel nekik.

 

 

Hematit: “Vérkő” – Bátorság – Életerő – Szilárdság – Elalvási problémák – Feszültség – Hátfájás – Regeneráció

 

A hematit által szilárdságot és erőt nyerhet, ami átvezet az élet nehézségein, a testileg-lelkileg megerőltető szituációkon. Az ősi Babilonban úgy vélekedtek, hogy a hematit szerencsét hoz, viselője minden pert megnyer. Ezek mellett pozitív hatással van a vérképre magas vastartalma miatt, így a vérszegényeknek hatásos kiegészítő, akárcsak a vashiánnyal küszködőknek. A jobb vérképnek köszönhetően a bőrszín is egészségesebb kinézetűvé válik. A hematit fokozza a test regenerációs képességét, így segíti a betegségből történő lábadozást, sebek gyógyulását, valamint megkönnyíti a szervezet méregtelenítését, de javít a rendszertelen menstruáción is. Éjjeli viselete megkönnyíti az elalvást, a folyamatos éjszakai alvást.

 

A Skorpiók a hematit segítségével könnyebben leküzdik a nehézségeket, mivel az bátorságot, higgadtságot és nyugalmat kölcsönöz nekik. Továbbá fokozza a Skorpiók egyébként is rendkívüli regenerálódó-képességét.

 

 

Jáspis: Akaraterő – Bátorság – Életerő – Dinamika – Individualitás – Kiteljesedés – Megértés – Önelfogadás – Siker – Tetterő – Türelem – Gyengeség – Immunrendszer – Női betegségek

 

A jáspis bölcsességet, elemi erőt, türelmet biztosít viselőjének az élet minden területén. Segít hasznosítani a korábban megszerzett tapasztalatokat, erősíti az akaraterőt, tetterőt, ami elengedhetetlen ahhoz, ha valaki sikeres szeretne lenni, sikerre akarja vinni vállalkozásait. Viselője az elért sikerek után is képes lesz szerény maradni, és alapvetően képes lesz elfogadni önmagát olyannak, amilyenek. Régóta él az a hiedelem, hogy a jáspis megkönnyíti a szülést, segít leküzdeni a női betegségeket, használ a veseelégtelenségre, illetve erősíti az immunrendszert. Folyamatosan felfrissíti a szervezet energiarendszerét, így segít leküzdeni a gyengeséget, átlendülni az energiahiányos pontokon.

 

A jáspis növeli a Skorpió csillagjegy szülötteinek akaraterejét, de segít megőrizni szerénységüket az elért sikerek után is. Hozzájárul a Skorpiók saját, mélyebb energiáik felfedezéséhez.

 

 

Obszidián: Erő – Individualitás – Megújulás – Félelem – Fóbiák – Sokk – Görcsök – Reuma

 

Az obszidián szembesíti saját belső erejével, a tudatalatti rendszerbe rendezésével pedig támogatja individuális személyiséggé fejlődését. E folyamat eredményeként megingathatatlan belső erőre tehet szert. A bizonytalanság időszakában feltölti energiával, sőt kreatív energiával, segíti a megújulást. Az amerikai őslakosság nagy becsben tartotta az obszidiánt, mint gyógykövet; köszvény és reuma esetén is alkalmazható. Segít leküzdeni a félelmeket és feloldani a traumatikus élményeket, görcsöket, fóbiákat.

 

Az obszidián révén új erőt és új bizonyosságot nyernek a Skorpiók, s felderíthetik tudatalattijuk mélyén rejtőző derűs és árnyoldalaikat.

 

 

Malachit: Harmónia – Éleslátás – Életöröm – Fantázia – Átalakulás – Szeretet – Termékenység – Gyengénlátás – Asztma – Szív

 

A malachit begyógyítja a lelki sebeket, aktiválja a test öngyógyító folyamatait, elvezet a lelki egyensúlyhoz, harmóniához. Segíti a szellemi fejlődést, az élet mélységes szeretetére tanít. Enyhíti a szem fáradtságát, s általában véve is javítja a látást. A malachit fokozza a nők és a férfiak termékenységét is. A népi hit szerint fokozza a növekedést, ezért gyakran viselték az obszidiánt gyermekek és várandós aszonyok. Hatásos szívfájdalmak kezelésére, erősíti a szívizomzatot, egyenletesebbé teszi a szívritmust. Mindenféle gyógyításra kiváló a malachit, ugyanis elvonja a megbetegítő energiákat a testből. Az asztma kezelésére is hosszú ideje használják.

 

A malachit tovább erősíti a Skorpiók változásra és megújulásra lévő képességét. Abban is segít a Skorpióknak, hogy elfogadják saját árnyoldalukat, elengedjék megrögzöttségeiket.

 

 

Citrin: “A Pénz Köve” – Kedélyjavító – Lényeglátás

 

A citrin közismerten vonzza a pénzt, ezért tartsa mindig magánál vagy hordja folyamatosan! A kő segít viselőjének, hogy mindenben meglássa a lényeget. Megszünteti az idegességet, segít leküzdeni a depressziót és a fáradtságot. Általa felszabadíthatja rejtett energiatartalékait, s bevonzza életébe a segítőkész embereket.

 

A Skorpió jegy szülöttei képesek a dolgok mélyére látni, és a citrin segít nekik abban, hogy még jobban kamatoztatni tudják ezt a hasznos képességüket. A kő önmagától is segít megvédeni a Skorpiót, akinek a mérge, viselkedése olykor ugyanis nem csak másra, hanem önnön magára is veszélyes.

 

 

Gránát: Méregtelenít – Kitartás – Megóv

 

A gránát gyakorlatilag az emberi test összes szervét serkenti, megkönnyítve ezzel a méregtelenítést. Energiájával növeli az immunrendszer ellenálló erejét is. Nagyobb aktivitáshoz segít hozzá, kitartóbbá tesz. Megóv a balszerencsétől, bátorságot és önbizalmat ad a nehéz helyzetekben is. A gránát sebezhetetlenné teszi viselőjét.

 

Még a legnehezebb helyzetekben is reményt ad a gránát a Skorpióknak, erősíti egyébként is jó túlélő ösztöneit.

 

 

Akvamarin: Depresszió – Immunrendszer – Szívinfarktus megelőzése

 

Az akvamarin enyhíti a depressziót, csökkenti a hangulatingadozásokat, csillapítja az agressziót – a sok stressznek kitettek számára tökéletes kiegészítő. Még ennél is előnyösebb tulajdonsága, hogy rendszeres viselésével megelőzhető a szívinfaktus. Az akvamarin erősíti az immunrendszert is, így a betegségek megelőzésére, gyors leküzdésére is kiváló.

 

Az akvamarin által a Skorpiók könnyebben beismerik tévedéseiket, s a kő ösztönzi őket befejezetlen ügyeik rendezésére is. Előrelátóvá, kitartóvá, fegyelmezetté varázsolja a Skorpiókat, de úgy, hogy közben képesek könnyedek maradni. Az allergiások panaszain is enyhít!

 

 

Heliotrop: Koncentráció – Immunrendszer – Méregtelenít

 

A heliotrop nyugattó hatású, csökkenti az agressziót. A kő rezgései új energiát adnak, ami növeli terhelhetőségét, megkönnyíti a koncentrációt. Segíti a szervezet vitaminfelvételét, erősítve ez által az immunrendszert, így óv a betegségektől is. Hatással van szinte minden szervre. Segíti a méregtelenítést és a savtalanítást is, aminek köszönhetően élénkíti a vérkeringést. Az egész testben erősíti az ereket, így csökkenthetők a vérzészavarok.

 

A heliotrop segít reálisan gondolkodni a Skorpió csillagjegy szülötteinek, aminek köszönhetően képesek lesznek mindenben meglátni a lényeget.

 

Rodokrozit: Alvásszabályozás – Figyelmesség – Cukorbetegség

 

A rodokrozittal figyelmesebb lehet, s kreatívabban gondolkodhat, egyben cselekedetei is spontánabbá válnak. Mindezek következtében jelentősen megnövekedhet teljesítőképessége! Alvászavarok kezelésére is alkalmas, és félelmein is segít felülemelkedni. Képes pozitív irányba változtatni a rosszindulatú sejtelváltozásokat, mint például a hererák, gégerák, májrák. Szabályozza a vércukorszintet, így a cukorbetegek számára hasznos “társ” lehet.

 

A rodokrozit az élet minden olyan területén óriási segítséget nyújt a Skorpióknak, amelyeken egyébként nem számíthatnának sikerre, ráadásul megtanítja a fájdalmas érzések elfogadását is.

 

 

Rubin: Memória – Önbizalom – Idegek – Szívproblémák – Látás

 

A rubin az egyik leggyakrabban használt szerencsekő, s a hiedelem szerint véd az idő előtti öregedéstől. Fokozza az erőt és az önbizalmat, így növeli a teljesítőképességet. Hatásos az elmebajjal szemben, de segít leküzdeni a szenvedélybetegségeket, valamint a kimerültséget  is. A szív problémáira, a vérzékenységre kimondottan jó hatással van, akárcsak az erotikára. A rubin kiegyenlíti, illetve megelőzi a látás gyengeségeit.

 

A gyönyörű vörös rubin az energia és a szenvedély köve a Skorpió csillagjegy szülöttei számára, ami fogékonnyá teszi őket a romantikára és a mély érzelmek megélésére. Az érzelmek és szenvedély mellett a rubin nyugtatólag hat és segít a tettekre összpontosítani.

 

  

 

Figyelem! A féldrágakő ékszerek számos valóban kedvező hatása sem váltja ki az orvos, természetgyógyász vagy pszichoterapeuta segítségét!

A kövek hatásait Shalila Sharamon – Bodo J. Baginski: Drágakő karkötők. Erőforrásaik, eredetük, hatások, asztrológiai megfelelőik (Budapest, Bioenergetic Kft., 2004) c. könyve alapján gyűjtöttük össze.