Új jelszó kérése
MYLA MAGAZIN - STÍLUS, ÉLETMÓD, KREATÍV TIPPEK
2012.09.02 15:08

Fűzd Magad! Egyszerű gyöngypánt karkötő és nyaklánc

Ez a minta az egyik legegyszerűbb gyöngyfűzési technika, ugyanakkor nagyon látványos karkötő vagy nyaklánc készíthető vele, a legeslegeslegkezdőbb gyöngyfűzők is megpróbálhatják, biztosan sikerülni fog.

Hozzávalók:

 

5 gr kásagyöngy (a fotón látható karkötő egy olcsóbb árfekvésű, gyakorláshoz teljesen megfelelő gyönggyel készült)

 

damil
szerelőkarika
ékszerkapocs

 

A hozzávalókat "Fűzd Magad!" egységcsomagban IDE KATTINTVA meg is vásárolhatod!

 

gyongypant

 

Vágj le a damilból egy kb. 100 cm-es darabot, fogd össze a két végét, és az így középen keletkezett hurkos részét húzd át a szerelőkarikán, majd a damil másik két végét húzd át a karika és a damilhurok között, így a damil ráhurkolódik a szerelőkarikára, és két szálon tudod folytatni a munkát. Ezt a két szálat a képen a zöld és a piros vonal jelenti.
Az egyik szálra vegyél fel egy szem gyöngyöt (1), a másik szálat pedig húzd át szemből a gyöngyön. Aztán az egyik szálra három gyöngyöt (2,3,4), a másik szálra pedig két gyöngyöt (5,6), majd a másik szálon lévő harmadik gyöngybe a tűvel szemből ölts bele, majd húzd össze a gyöngyöket.

 

1. ábra

 

 

Ezután az egyik tűre fűzz hat gyöngyöt (7,8,9,10,11,12), és ölts vissza a (9)-es gyöngybe. Majd fűzz további három gyöngyöt a szálra (13,14,15).
Ugyanígy fűzz a másik szálra is először hat gyöngyöt (16,17,18,19,20,21), majd ölts vissza a (18)-ba, aztán két újabb gyöngyöt fűzz fel (22,23), és a másik szálon lévő utolsó, (15)-ös gyöngybe ölts bele szemből.

 

pant2

 

Innentől kezdve már csak ismétlődik a minta, hiszen ez az utolsó gyöngy (15), amin keresztbe megy át a két szál, megfelel a legelső gyöngynek (1), amivel kezdtük a munkát. Tehát folytatásként fűzz az egyik szálra kettő, a másikra három gyöngyöt, a harmadikon fűzz szembe a másik tűt, majd az egyik szálra hat gyöngyöt fűzz, ölts vissza a harmadikba és fűzz fel további két gyöngyöt ugyanerre a szálra, majd a másik szálra szintén hat gyöngy, a harmadikba visszaöltve, majd három gyöngy, és a másik szálat szemből vezesd át az utolsón, majd az egyikre két gyöngy, a másikra három, a harmadikba szemből fűzd át a másik tűt, és így tovább... 

 

minta3

 

Egészen addig, amíg el nem érted a kívánt hosszúságot. Karkötőhöz kb. 15-16 cm szükséges, nyaklánchoz pedig kb. 36-40 cm. A minta a képen láthatóhoz hasonlóan a kisebb motívummal érjen véget.

 

Az utolsó gyöngy után dolgozd rá a láncra a kapcsot, és már hordhatod is, de biztos lehetsz benne, hogy bármelyik barátnőd is nagyon örülne neki! 

 

A hozzávalókat "Fűzd Magad!" egységcsomagban IDE KATTINTVA meg is vásárolhatod!