Új jelszó kérése
MYLA MAGAZIN - STÍLUS, ÉLETMÓD, KREATÍV TIPPEK
2012.09.25 15:06

Legyél még sikeresebb, rendezd be az íróasztalodat a Feng Shui segítségével!

Mit szólnál hozzá, ha egyre sikeresebb és hatékonyabb lennél a munkádban, egyre nagyobb eredményeket érnél el, egyre több elismerést kapnál főnökeidtől, kollégáidtól? Nos, számos Feng-shui szakértő szerint ezeket mind-mind elérheted, ha az íróasztalodat a Feng-shui szabályai szerint alakítod ki.


Ráadásul nem csak a munkádért tehetsz sokat, hanem az életed minden területét erősítheted az asztalod átalakításával, hiszen az alapul szolgáló "bágua-térkép" az élet minden területét felöleli.

 

 

 

Nézd át tanácsainkat, rendezd át az asztalodat, és érezd jól magad!

 


fengshui


 

Először is képzeletben oszd fel 9 egyenlő négyzetre az íróasztalodat, mindegyik négyzet az élet egy-egy területét jelenti:

 

 

 

- hátul balra (a gazdagság és a siker területe):

 

Erre a területre tegyünk egy szobanövényt (a legjobb egy szerencsebambusz), vagy egy szobaszökőkutat, mely a szerencsénket szimbolizálja. Tehetsz ide egy tálkát is, amelybe az aprópénzedet gyűjtöd, de egy Buddha-szobrocskát is.

 

 

 

- középen balra (család és egészség):

 

a harmonikus, boldog családot erősítheted, ha családi fotókat helyezel ide, esetleg egy kedves ajándékot egy családtagtól. Helyet kaphatnak itt a napközben szedett vitaminok, teáscsésze, egy lámpa, kék és zöld tárgyak.

 

 

 

- elöl balra (tudás):

 

Tarts itt könyveket vagy szakmai dokumentumokat. Fontos, hogy legyen itt is valami kék.

 

 

 

- hátul középen (hír és hírnév):

 

ide helyezd a névjegykártyáidat, elismeréseidet, és mindent, aminek szeretnéd, ha híre menne. Ide tedd a monitorodat is. A hatást valamilyen vörös tárgy fokozhatja (pl. egy lámpa vagy gyertya).

 

 

 

- jobbra középen (alkotói készség és gyerekek):

 

kreatív újságok, nehéz feladatok dokumentációi, ötlettárad. Egy itt elhelyezett kristály erősíti a helyet! Ide kerüljenek a gyerekek rajzai is. Tartsunk itt színes post-iteket, vagy vagy réz, ezüst, arany vagy egyéb fémtárgyakat.

 

 

 

- jobbra elöl (segítőkész emberek):

 

A színe a szürke és az ezüst. Helyezzük ide a telefonunkat, a címjegyzékünket, az ügyfelek dossziéit, a folyamatban lévő ügyekkel kapcsolatos személyek adatait, hogy minél erősebb kapcsolatot biztosítsunk velük. Ide kerülhetnek a munkahelyi fotók is.

 

 

 

- az asztal közepe:

 

Ez a terület mindig legyen tiszta és rendezett. Tarts itt sárga vagy zöld tárgyakat, melyek a földet szimbolizálják (pl. köveket vagy kagylókat).

 

 

 

- elöl középen (karrier és kapcsolatok):

 

erősítő színe a fekete, a billentyűzetnek kiválóan alkalmas hely, de legalább egy sötét alátétet rakj ki ide.

 

 

 

- jobbra hátul (szerelem és házasság területe):

 

tegyél ide ki egy közös fotót a kedveseddel Ha nincs párkapcsolatod, tegyél ide párosával tárgyakat, hogy bevonzd a szerelmet az életedbe. Használj az asztalnak ezen részén rózsaszín, fehér és vörös színeket.

 

Olvasd el a MYLA MAGAZIN többi cikkét is!