Új jelszó kérése
MYLA MAGAZIN - STÍLUS, ÉLETMÓD, KREATÍV TIPPEK
2013.03.06 12:54

6+1 tipp: Hogyan vásárolj ékszert ajándékba?

Jó hírünk van: most levesszük az ajándékválasztás súlyos terhét a válladról; íme 6+1 tipp, hogy úgy választhass könnyen ékszert ajándékba, hogy az az ajándozottnak biztosan a kedvenc ékszere legyen!

Az ajándékozás már önmagában is idegtépő lehet, főleg, ha jó szokásunk szerint az utolsó pillanatra hagyjuk. Ha ezenfelül még azzal is nehezítjük a saját dolgunkat, hogy ékszert szeretnénk ajándékozni, akkor aztán tényleg keserves válogatásba kezdhetünk. Milyen anyagból készüljön, milyen színű legyen, egyáltalán tetszeni fog-e neki?

 

 

 

1. Milyen korú hölgy fogja ajándékba kapni az ékszert?
Jó, ha tudod, hogy a különböző korú nők általában más-más ékszereket részesítenek előnyben. Például a fiatalabb hölgyek inkább a csillogó-villogó Swarovski Elements ékszerekért rajong, míg az idősebbek a gyöngy ékszereket részesítik előnyben.

2. Milyen gyakran hord ékszert?
Ha az, akit meg szeretnél lepni, naponta hord ékszert, akkor válassz olyat, amit hétköznapokon is tud viselni. Ilyenkor célszerű, ha kisebb méretű választasz, az jobban hordható nap mint nap. Ha viszont ritkán visel ékszert az illető hölgy, akkor célszerű alkalmi ékszert választani, mert alkalomra általában mindenki felvesz valamilyen kiegészítőt is. Az egyik legjobb választás egy alkalmi kristályfülbevaló.

3. Van-e kedvenc színe?
Ha van kedvenc színe, akkor viszonylag egyszerű a választás, hiszen egy fülbevaló vagy egy medál a kedvenc színében biztosan telitalálat lesz.

4. Milyen munkahelyen dolgozik?
Ha hivatalos helyen, irodában dolgozik a hölgy, akinek az ajándékot szánod, válassz klasszikusnak számító, nem túl hivalkodó ékszert, hiszen az ilyen munkahelyeken általában szigorú (akár írott, akár csak szóbeli) szabályozás van az öltözködésre vonatkozóan. A hivatali megjelenés egyik nagyon jó kiegészítője a gyöngysor, vagy például egy "fekete gyémánt" színű ékszerszett.

5. Milyen stílusú ruhákat visel?
Azt, hogy egy nő hogyan öltözködik, nagyon sok tényező befolyásolja. Ilyen például a kora, a munkája, de akár az is, hogy mennyire szereti kényelmesen élni az életet.
Ha a hölgy a klasszikus stílust kedveli, egy egyszerű gyöngy vagy féldrágakő (pl. ónix) vagy egy nem feltűnő színű és méretű kristályékszer jó választás lehet.
Ha romantikus, akkor minden, ami megy a legszívesebben hordott csipkés és fodros, általában aprómintás ruháihoz: pl. szív vagy virágalakú kristálymedálok, a színével megegyező kristályfülbevalóval, hosszú féldrágakő láncok, és természetesen gyöngy, minden mennyiségben.
Az extravagáns öltözködésű hölgyek szeretnek a középpontban lenni, szeretik a feltűnést. Őket a csillogó-villogó, ezernyi apró kristályból álló ékszerekkel, vagy a nagy méretű medálokkal, fülbevalókkal tudod levenni a lábukról.
Ha pedig a természetes stílushoz vonzódik a hölgy, egy egyszerű féldrágakő medál egy pamutselyem szálon biztosan nagyon fog neki tetszeni.

6. Hisz-e a horoszkópban, a szerencsekövekben?
Biztosan Te is tudod, hogy minden horoszkópnak megvan a saját szerencsehozó féldrágaköve, de olyan féldrágakövek is vannak, amelyek általánosan, minden csillagjegynek szerencsét hoznak. Ha a hölgy is hisz benne, egyszerűen válassz egy, a horoszkópjának megfelelő féldrágakő ékszert. Ha nem vagy benne biztos, hogy például egy lila színű ametiszt nyakláncnak örülne-e, válaszd a "biankó" szerencsehozókat, például a hegyikristály, rózsakvarc vagy ónix ékszereket, ezek mindegyikéről már az ókorban is azt tartották, hogy vonzzák a sikert, a szerelmet és a szerencsét.

+1 tipp Ha még a fentiek után sem tudsz választani....
akkor egyszerűen mutasd meg neki a weboldalunkat, úgy, hogy a mamádnak/testvérednek/a testvéred barátnőjének szeretnél ékszert venni, segítsen benne választani. És csak úgy mellékesen, puhatold ki, hogy neki melyik tetszik. :)

 

Olvasd el a MYLA MAGAZIN többi cikkét is!