Új jelszó kérése

Vízöntő

Vízöntő szerencsekövei:


A Vízöntő jellemzői:

 

 

 

Ametiszt: Intuíció – Koncentráció – Meditáció – Nyugalom – Béke – Odaadás – Önzetlenség – Szerénység – Párkapcsolat – Spiritualitás – Félelem – Hallucináció – Stressz – Vérbetegségek

 

Az ametiszt gyengéd rezgései minden félelmét, stresszét és haragját feloldódják, tehát segít eljutni a nyugalom és a béke állapotába. Mélyíti a koncentrációt és a figyelmet, ezért a meditáció sokkal hatékonyabb általa. A párkapcsolatok is erősíthetők az ametiszttel, mivel erősíti a szerelmet és az önzetlenséget. Harmonizálja, stabilizálja a szerelmi életet, egységet kovácsol a kapcsolatban. Mindezek mellett segít megérteni a spirituális világot is, közvetíti a felsőbb erők támogatását. Az ametiszttel már hosszú ideje enyhítik a félelmet, a hallucinációt és a hisztériát, de segít a vér- és nemi betegségek gyógyításában is.

 

Az ametiszt segít abban a Vízöntő csillagjegy szülötteinek, hogy kiváló megérzéseiket a gyakorlatban is kamatoztatni tudják. A kő finom rezgése nyugalmat és békét ad a Vízöntőknek.

 

Akvamarin: Depresszió – Immunrendszer – Szívinfarktus megelőzése

 

Az akvamarin enyhíti a depressziót, csökkenti a hangulatingadozásokat, csillapítja az agressziót – a sok stressznek kitettek számára tökéletes kiegészítő. Még ennél is előnyösebb tulajdonsága, hogy rendszeres viselésével megelőzhető a szívinfaktus. Az akvamarin erősíti az immunrendszert is, így a betegségek megelőzésére, gyors leküzdésére is kiváló.

 

Az akvamarin tudatossá teszi a Vízöntők nagyon jól működő megérzéseit, s tudatossá teszi azok alkalmazását, összehangolja céljait a tapasztalataival. Az akvamarin enyhíti a stresszt, és arra ösztönzi a Vízöntőket, hogy a saját érdekeiket is képesek legyenek előtérbe helyezni.

 

Holdkő: A Meddő Nők Köve – Egyensúly – Szorongás – Harmónia – Skizofrénia – Kommunikáció – Hormonok – Termékenység

 

Emberemlékezet óta a meddő nők köveként tartják számon a holdkövet. A mondák szerint számos esetben esett teherbe meddő nő azt követően, hogy elkezdte hordani a követ. Serkenti a petefészek működését, így növeli a termékenységet. A női problémák közül a meddőségen kívül a menstruációs zavarokra is jó hatással van. A holdkő a hormonháztartás minden problémáját képes kezelni, ezért a kislányoknak már serdülőkorban célszerű ajándékozni egyet! Kiegyensúlyozza a szélsőséges érzelmeket, a hisztit, a kényességet, sőt, a skizofrénia és szorongás leküzdését is elősegíti. Ezeken felül javítja a beszédkészséget és a tárgyalási képességet is.

 

A Vízöntő csillagjegyben születettek képesek jobbá tenni a világot újító gondolkodásmódjukkal, a holdkő pedig abban segíti őket, hogy ezen képességüket még jobban képesek legyenek kiaknázni. A holdkő segíti leküzdeni a Vízöntőknek érzelmi instabilitásukat, valamint megszünteti a stresszt is.

 

Hematit: “Vérkő” – Bátorság – Életerő – Szilárdság – Elalvási problémák – Feszültség – Hátfájás – Regeneráció

 

A hematit által szilárdságot és erőt nyerhet, ami átvezet az élet nehézségein, a testileg-lelkileg megerőltető szituációkon. Az ősi Babilonban úgy vélekedtek, hogy a hematit szerencsét hoz, viselője minden pert megnyer. Ezek mellett pozitív hatással van a vérképre magas vastartalma miatt, így a vérszegényeknek hatásos kiegészítő, akárcsak a vashiánnyal küszködőknek. A jobb vérképnek köszönhetően a bőrszín is egészségesebb kinézetűvé válik. A hematit fokozza a test regenerációs képességét, így segíti a betegségből történő lábadozást, sebek gyógyulását, valamint megkönnyíti a szervezet méregtelenítését, de javít a rendszertelen menstruáción is. Éjjeli viselete megkönnyíti az elalvást, a folyamatos éjszakai alvást.

 

A Vízöntők az átlagosnál többet szenvednek keringési rendellenességekkel, mirigyproblémákkal, a hematit pedig mindkettő gyógyítására kitűnő.

 

Karneol: Életerő – Bátorság – Életerő – Kiegyensúlyozottság – Koncentráció – Kreativitás – Stabilitás – Búskomorság – Emésztési zavarok – Impotencia – Keringési zavarok – Láz – Reuma – Terméketlenség – Vérzési zavarok – Visszér

 

A naplementék pazar ragyogásával vetekedő karneol megtanít jobban becsülni a Föld, az élet ajándékait. A Föld energiáit közvetíti a kő, ami stabilitást és állóképességet ad viselőjének, és bátorságot feladatainak elvégzéséhez. Megsokszorozza az életerőt, de azoknak is hasznos, akik szétszórtak, figyelmetlenek, mivel javítja a koncentrációt. Mindezt tetézve a karneol jelentősen fokozza az alkotóképességet és a kreativitást. A karneol hasznos a keringési betegségek, vértisztitás, vérpangás és visszér kezelése esetében is, de enyhíti a reumát is. Segíti az emésztőrendszer és a máj működését, továbbá lázcsillapításra is alkalmas, ahogyan a búskomorság feledtetésére is. Meddőség és impotencia is kezelhető a karneollal, amely feloldja az ezeket kiváltó forrásait.

 

A karneol arra tanítja a Vízöntő csillagjegy szülötteit, hogy éljenek a pillanatnak is, élvezzék a perc örömeit. A kő bátorságot ad a vízöntőknek ahhoz, hogy feladataikat úgy tudják elvégezni, ahogy szeretnék; ehhez elengedhetetlen a stabilitás és az állóképesség, amit a karneol ugyancsak biztosít.

 

Lazúrkő: A Barátság Köve – Tapasztalatok integrációja – Intuíció – Igazság felismerése – Meditáció – Őszinteség – Spiritualitás – Védettség – Depresszió – Fejfájás – Görcsök – Láz – Önbizalom – Szélütés – Vérbetegségek

 

A csillagos éjszakai égboltra emlékeztető lazúrkőben, más néven lapis lazuliban számos kultúra az Ég Követét látta, ezért úgy vélték, hogy a kő bölccsé teszi az embereket. Intuitív bölcsességhez és spirituális tapasztalatokhoz vezet el a lazúrkű. Segítségével őszintébbé, igazabbá válik nem csak a mások, hanem saját maga szemében is. Harmóniát visz az emberi kapcsolatokba, így nem meglepő, hogy sok nép a barátság köveként viseli. Néhány kultúrában a félős gyerekek nyakába lazúrkövet akasztottak, hogy megjöjjön az önbizalmuk. A kőnek mély kék színe miatt nyugtató, görcsoldó és lázcsillapító hatást tulajdonítanak, de fejfájás, depresszió, vérbetegségek és magas vérnyomás gyógyítására is használják.

 

A Vízöntők párkapcsolataira nagyon jó hatással van a lazúrkő. Érzelmi biztonságot és bizalmat ad viselőjének, aki így kellőképpen függetlenné tud válni, mindemellett viszont érzelmileg elkötelezett marad.

 

Obszidián: Erő – Individualitás – Megújulás – Félelem – Fóbiák – Sokk – Görcsök – Reuma

 

Az obszidián szembesíti saját belső erejével, a tudatalatti rendszerbe rendezésével pedig támogatja individuális személyiséggé fejlődését. E folyamat eredményeként megingathatatlan belső erőre tehet szert. A bizonytalanság időszakában feltölti energiával, sőt kreatív energiával, segíti a megújulást. Az amerikai őslakosság nagy becsben tartotta az obszidiánt, mint gyógykövet; köszvény és reuma esetén is alkalmazható. Segít leküzdeni a félelmeket és feloldani a traumatikus élményeket, görcsöket, fóbiákat.

 

Az obszidián segít a Vízöntő szülötteinek leküzdeni félelmeiket, s ehhez szilárdságot és belső erőt is ad.

 

Ónix: Fegyelem – Függőség legyőzése – Kitartás – Logika – Meditáció – Stabilitás – Alkoholizmus – Dohányzás – Egyensúlyzavarok – Gyengénlátás – Kábítószer-függőség – Szenvedélyek

 

Az ónix óriási segítségére lesz abban, hogy legyőzze és elengedje a felesleges és lényegtelen dolgokat. Erősíti a fegyelmet és a kitartást, ami ugyancsak elengedhetetlen a függőség, káros szenvedélyek legyőzéséhez; alkoholvágy, nikotinvágy, kábítószer-függőség, tévéfüggőség, játékfüggőség, falánkság leküzdéséhez ideális. Szellemi nyugalmat kölcsönöz, letisztítja a gondolatokat, így meditációhoz is tökéletes. Hozzájárul ahhoz is, hogy reálisan, logikusan és analitikusan lássa a dolgokat. Hatása lassan, de annál biztosabban bontakozik ki–így erősíti az idegeket és az immunrendszert is.

 

A Vízöntő csillagjegy szülöttei hajlamosak a rendetlenségre, hanyagságra, az ónix viszont segít viselőjének a lényegre összpontosítani, kiszíűrni a lényeges információkat, így képesek lesznek még inkább eredeti módon gondolkodni.

 

Aventurin: “A fogyókúrázók Köve” – Harmónia – Higgadtság – Kiegyensúlyozottság – Élénkség – Életerő – Gyógyító – Bőrbetegség - Stressz

 

Nagyszerűen kezeli a bélproblémákat, mint például a püffedtséget, hasmenést vagy a székrekedést. Felgyorsítja a zsíranyagcserét is, így elősegíti a felesleges zsírok lebontását. Segít elfeledni gondjait, ez által megnyugatja a szívet, s nyugodtabban is fog aludni. Gyógyhatású sugárzása megnyugtatja, kiegyensúlyozottá teszi. Energiáival az aventurin élénkséget közvetít, ami jó hatással van az emberek közötti kapcsolatokra. Az aventurin feloldja a szexuális gátlásokat is, élénkíti, elmélyíti a szexuális élményeket, ezen felül orvosolja a petefészek, a prosztata és as herék zavarait is. Allergia, kiütések, ekcéma, pattanások kezelésére is ideális az aventurin.

 

Az aventurin vitalitást kölcsönöz a Vízöntőknek, és oldja azok érzelmi gátait. A csillagjegy szülöttei így jobban ki tudják fejezni magukat, könnyebben önmaguk lehetnek.

 

Fluorit: “A Zsenik Köve” – Tapasztalatok – Igazság – Koncentráció – Spiritualitás – Zavarodottság

 

A “Zsenik Kövének” is nevezett fluorit finomítja az agy rezgéseit, nyitottabbá és tudatosabbá téve viselőjének gondolkodását. A kő segít benne, hogy megszerzett tudását, tapasztalatait a gyakorlatban is tökéletesen tudja használni a mindennapi életben. Erősíti koncentrációját, rendezetté teszi gondolkodását és cselekedeteit. A fluorit kiválóan képes kezelni az agy szellemi zavarodottságát.

 

A fluorit segít felszínre hozni a Vízöntők rejtett képességeit, és képessé teszi őket arra, hogy elfogadják, elfogadtassák saját intuitive gondolataikat. A kő tudatosítja a Vízöntőben, hogy melyik ötlete használható és melyik nem.

 

Magnezit: Higgadtság – Önelfogadás – Szeretet – Együttérzés – Türelem – Fejfájás – Görcsök – Méregtelenítés – Migrén – Trombózis

 

Ez a Görögország Magnézia nevű vidékéről származó fehér kő magához hasonlóan tisztává és világossá változtatja viselőjét. A testet és a szellemet egyaránt ellazítja, higgadttá teszi, és segít abban, hogy elfogadja és szeresse önmagát. Ezt követően türelemesebb tud majd lenni más emberekkel szemben is, jobban oda tud majd figyelni rájuk, és képes lesz végighallgatni őket. A magnezit oldja a görcsöket, s jelentősen enyhíti a fejfájást és a migrént is, egyben gátolja a véralvadást és csökkenti a trombózis kialakulásának veszélyét.

 

A magnezit olyannyira univerzális, hogy egyetlen csillagjegyhez sem rendelhető speciálisan – mindenkire pozitív hatással van!

 

Türkiz: Az Erény Őre – Gyógyító energia – Tapasztalatok integrációja – Kommunikáció – Védelem – Dadogás – Tüdőproblémák

 

A türkiz egyesíti az ég kékjét és a Föld zöldjét, így egyszerre ajándékozza meg az ég és a Föld bölcsességével. Segít beépíteni spirituális tudását a mindennapi életbe, magához vonzza a pozitív erőket, a negatív erőket viszont távol tartja. A régi hagyományokban a türkiz az erény őre volt, és azt is gondolták róla, hogy a barátságoknak tartósságot kölcsönöz. Azt is mondták róla, hogy jó hatással van az egész szervezetre, napjainkban elsősorban tüdőproblémákat gyógyítanak vele. A kő nem csak nagyobb erőt ad szavainak, hanem javítja a kommunikációs problémákat, többek között a dadogást is.

 

A türkiz viselésével a Vízöntő szülöttei sokkal inspiráltabbak lesznek, és a kő által lesz kellő erejük és nyugalmuk ahhoz, hogy elérjék céljaikat. A türkiz segíti a nyíltszívű és érzékeny Vízöntőket, hogy megvalósítsák valódi önmagukat.

 

 

 

Figyelem! A féldrágakő ékszerek számos valóban kedvező hatása sem váltja ki az orvos, természetgyógyász vagy pszichoterapeuta segítségét!

A kövek hatásait Shalila Sharamon – Bodo J. Baginski: Drágakő karkötők. Erőforrásaik, eredetük, hatások, asztrológiai megfelelőik (Budapest, Bioenergetic Kft., 2004) c. könyve alapján gyűjtöttük össze.