Új jelszó kérése

Halak csillagjegy szerencsekövei

Halak szerencsekövei:


A Halak jellemzői:

Ametiszt: Intuíció – Koncentráció – Meditáció – Nyugalom – Béke – Odaadás – Önzetlenség – Szerénység – Párkapcsolat – Spiritualitás – Félelem – Hallucináció – Stressz – Vérbetegségek

 

Az ametiszt gyengéd rezgései által minden félelem, stressz és harag feloldódik, tehát segít eljutni a nyugalom és a béke állapotába. Mélyíti a koncentrációt és a figyelmet, ezért a meditáció sokkal hatékonyabb általa. A párkapcsolatok is erősíthetők az ametiszttel, mivel erősíti a szerelmet és az önzetlenséget. Harmonizálja, stabilizálja a szerelmi életet, egységet kovácsol a kapcsolatban. Mindezek mellett segít megérteni a spirituális világot is, közvetíti a felsőbb erők támogatását. Az ametiszttel már hosszú ideje enyhítik a félelmet, a hallucinációt és a hisztériát, de segít a vér- és nemi betegségek gyógyításában is.

 

Az ametiszt révén a Halak fogékonyabbá válnak a spirituális tapasztalatokra és jelentős mértékben növekszik az önbizalmuk.

 

Fluorit: “A Zsenik Köve” – Tapasztalatok – Igazság – Koncentráció – Spiritualitás – Zavarodottság

 

A “Zsenik Kövének” is nevezett fluorit finomítja az agy rezgéseit, nyitottabbá és tudatosabbá téve viselőjének gondolkodását. A kő segít benne, hogy megszerzett tudását, tapasztalatait a gyakorlatban is tökéletesen tudja használni a mindennapi életben. Erősíti koncentrációját, rendezetté teszi gondolkodását és cselekedeteit. A fluorit kiválóan képes kezelni az agy szellemi zavarodottságát.

 

Mélyebb intuíciókat idéz elő a fluorit a Halak csillagjegyben születetteknél, és segít nekik meglátni az igazságot minden körülmény között.

 

Magnezit: Higgadtság – Önelfogadás – Szeretet – Együttérzés – Türelem – Fejfájás – Görcsök – Méregtelenítés – Migrén – Trombózis

 

Ez a Görögország Magnézia nevű vidékéről származó fehér kő magához hasonlóan tisztává és világossá változtatja viselőjét. A testet és a szellemet egyaránt ellazítja, higgadttá teszi, és segít abban, hogy elfogadja és szeresse önmagát. Ezt követően türelmesebb tud majd lenni más emberekkel szemben is, jobban oda tud majd figyelni rájuk, és képes lesz végighallgatni őket. A magnezit oldja a görcsöket, s jelentősen enyhíti a fejfájást és a migrént is, egyben gátolja a véralvadást és csökkenti a trombózis kialakulásának veszélyét.

 

A magnezit olyannyira univerzális, hogy egyetlen csillagjegyhez sem rendelhető speciálisan – mindenkire pozitív hatással van!

 

Türkiz: Az Erény Őre – Gyógyító energia – Tapasztalatok integrációja – Kommunikáció – Védelem – Dadogás – Tüdőproblémák

 

A türkiz egyesíti az ég kékjét és a Föld zöldjét, így egyszerre ajándékozza meg az ég és a Föld bölcsességével. Segít beépíteni spirituális tudását a mindennapi életbe, magához vonzza a pozitív erőket, a negatív erőket viszont távol tartja. A régi hagyományokban a türkiz az erény őre volt, és azt is gondolták róla, hogy a barátságoknak tartósságot kölcsönöz. Azt is mondták róla, hogy jó hatással van az egész szervezetre, napjainkban elsősorban tüdőproblémákat gyógyítanak vele. A kő nem csak nagyobb erőt ad szavainak, hanem javítja a kommunikációs problémákat, többek között a dadogást is.

 

A türkiz segít leküzdeni a Halaknak a mindennapi élet nehézségeit az által, hogy megóvja érzékeny lelküket a negatív behatásoktól.

 

Gyöngyház: Védelem – Konfliktusmegoldás – Őszinteség – Igazságosság – Félelem – Gyomorproblémák – Lazítás – Stressz

 

A gyöngyház úgy védelmezi Önt is, ahogyan a kagylók puha testét védi a sérülésektől. Ha egy idegen test kerül a kagylóba, gyöngyházzal vonja be azt, ami így értékes igazgyönggyé válik. A gyöngyház tehát megvéd az élet keménységeitől, nehézségeitől, gondoskodik, védelmez. Segít megoldani a konfliktusokat, és ezzel együtt nyitottá és igazságosabbá tesz, valamint a félelmek is elmúlnak hatására. Mivel enyhíti a félelmet, a stresszt és a feszültséget, hatékonyan képes kezelni a gyomorégést és a gyomorhurutot is. A gyöngyház kalciumtartalma igen magas, ezért a csontokat is erősíti.

 

A gyöngyház növeli a kimondottan érzékeny Halak védettségérzetét, erősíti empatikus hajlamaikat és segítőkészségüket.

 

Akvamarin: Depresszió – Immunrendszer – Szívinfarktus megelőzése

 

Az akvamarin enyhíti a depressziót, csökkenti a hangulatingadozásokat, csillapítja az agressziót – a sok stressznek kitettek számára tökéletes kiegészítő. Még ennél is előnyösebb tulajdonsága, hogy rendszeres viselésével megelőzhető a szívinfaktus. Az akvamarin erősíti az immunrendszert is, így a betegségek megelőzésére, gyors leküzdésére is kiváló.

 

Az akvamarin stabillá teszi a Halak sokrétű, összetett, rendkívül változó érzelemvilágát, segít kifejezni a csillagjegy szülötteinek érzelmeiket. Csökkenti a Halak félelmeit, érzékenységét, segít megszabadulni azoktól a kapcsolatoktól, amikre már nincs szüksége.

 

Jáspis: Akaraterő – Bátorság – Életerő – Dinamika – Individualitás – Kiteljesedés – Megértés – Önelfogadás – Siker – Tetterő – Türelem – Gyengeség – Immunrendszer – Női betegségek

 

A jáspis bölcsességet, elemi erőt, türelmet biztosít viselőjének az élet minden területén. Segít hasznosítani a korábban megszerzett tapasztalatokat, erősíti az akaraterőt, tetterőt, ami elengedhetetlen ahhoz, ha valaki sikeres szeretne lenni, sikerre akarja vinni vállalkozásait. Viselője az elért sikerek után is képes lesz szerény maradni, és alapvetően képes lesz elfogadni önmagát olyannak, amilyenek. Régóta él az a hiedelem, hogy a jáspis megkönnyíti a szülést, segít leküzdeni a női betegségeket, használ a veseelégtelenségre, illetve erősíti az immunrendszert. Folyamatosan felfrissíti a szervezet energiarendszerét, így segít leküzdeni a gyengeséget, átlendülni az energiahiányos pontokon.

 

A jáspis megakadályozza abban a Halak csillagjegyben születetteket, hogy hazudjanak saját maguknak, továbbá szeretetet és állhatatosságot kölcsönöz nekik. A jáspis átsegíti a Halakat azokon a holtpontokon, amikor úgy érzik, már nincs több energiájuk.

 

Hegyikristály: Energia – Igazság felismerése – Intuíció – Kiteljesedés – Meditáció – Spiritualitás – Megtisztulás – Álmok – Egyensúlyzavarok – Szédülés

 

A hegyikristály maga a tisztaság, a tiszta fény, színtiszta ősi energia. A kő folyamatosan energiával látja el viselőjét, így erősíti a szellemet és a lelket is. Segít helyes döntéseket hozni, felismerni az igazságot. Évszázadok óta meditációs kőként használják világszerte, de éjszakai viselete az álmokat is világossá teszi. Semlegesíti a negatív rezgéseket, ezért oltalmazó kőként is nagyszerűen funkcionál. A hegyikristály nagyon sok problémát képes gyógyítani energiája révén, de egyensúlyzavarok és szédülés esetén kiemelkedően jó hatása van.

 

A Halak csillagjegy szülöttei mindig a helyes döntést fogják meghozni hegyikristályt viselve, ami ráadásul folyamatosan feltölti őket új energiával.

 

Holdkő: A Meddő Nők Köve – Egyensúly – Szorongás – Harmónia – Skizofrénia – Kommunikáció – Hormonok – Termékenység

 

Emberemlékezet óta a meddő nők köveként tartják számon a holdkövet. A mondák szerint számos esetben esett teherbe meddő nő azt követően, hogy elkezdte hordani a követ. Serkenti a petefészek működését, így növeli a termékenységet. A női problémák közül a meddőségen kívül a menstruációs zavarokra is jó hatással van. A holdkő a hormonháztartás minden problémáját képes kezelni, ezért a kislányoknak már serdülőkorban célszerű ajándékozni egyet! Kiegyensúlyozza a szélsőséges érzelmeket, a hisztit, a kényességet, sőt, a skizofrénia és szorongás leküzdését is elősegíti. Ezeken felül javítja a beszédkészséget és a tárgyalási képességet is.

 

A holdkő összhangba hozza a Halak csillagjegy szülötteinek teste és érzelmei között. A kő megvédi az érzékeny Halakat a negatív energiáktól, és spirituális megoldások felé fordítja őket.

 

Jade: Nyugalom – Béke – Szerencse – Szeretet – Hosszú élet – Immunrendszer – Vesebántalmak - Alvás

 

Keleten nagy népszerűségnek örvend a jade, mert a lelki béke bölcsességét jelképezi. A kő tisztaságot és nyugalmat áraszt magából, ezen felül növeli és táplálja a szeretetet. Az a hiedelem él vele kapcsolatban, hogy vonzza a szerencsét és a barátságot. A jade “ágyékkőként” is ismert, mert hosszú évszázadokon keresztül elsősorban vesebántalmak gyógyítására használták. A vese mellett jótékony hatással van az idegrendszer és a pajzsmirigy működésére is, de elősegíti a pihentető alvást is.

 

A jade természete megegyezik a Halak szülötteinek természetével: együttérző, gyengéd, szeretetteljes. A jade nyitottá teszi a Halakat az élet szépségeire.

 

 

 Figyelem! A féldrágakő ékszerek számos valóban kedvező hatása sem váltja ki az orvos, természetgyógyász vagy pszichoterapeuta segítségét!

A kövek hatásait Shalila Sharamon – Bodo J. Baginski: Drágakő karkötők. Erőforrásaik, eredetük, hatások, asztrológiai megfelelőik (Budapest, Bioenergetic Kft., 2004) c. könyve alapján gyűjtöttük össze.