Új jelszó kérése

Nyilas csillagjegy szerencsekövei

Nyilas csillagjegy szerencsekövei:


A Nyilas jellemzői:

Ametiszt: Intuíció – Koncentráció – Meditáció – Nyugalom – Béke – Odaadás – Önzetlenség – Szerénység – Párkapcsolat – Spiritualitás – Félelem – Hallucináció – Stressz – Vérbetegségek

 

Az ametiszt gyengéd rezgései minden félelmét, stresszét és haragját feloldódják, tehát segít eljutni a nyugalom és a béke állapotába. Mélyíti a koncentrációt és a figyelmet, ezért a meditáció sokkal hatékonyabb általa. A párkapcsolatok is erősíthetők az ametiszttel, mivel erősíti a szerelmet és az önzetlenséget. Harmonizálja, stabilizálja a szerelmi életet, egységet kovácsol a kapcsolatban. Mindezek mellett segít megérteni a spirituális világot is, közvetíti a felsőbb erők támogatását. Az ametiszttel már hosszú ideje enyhítik a félelmet, a hallucinációt és a hisztériát, de segít a vér- és nemi betegségek gyógyításában is.

 

Az ametiszt nagy segítségére van a Nyilasoknak abban, hogy bízzanak az élet értelmében, s így meg tudják valósítani önmagukat.

 

Aventurin: “A fogyókúrázók Köve” – Harmónia – Higgadtság – Kiegyensúlyozottság – Élénkség – Életerő – Gyógyító – Bőrbetegség - Stressz

 

Nagyszerűen kezeli a bélproblémákat, mint például a püffedtséget, hasmenést vagy a székrekedést. Felgyorsítja a zsíranyagcserét is, így elősegíti a felesleges zsírok lebontását. Segít elfeledni gondjait, ez által megnyugatja a szívet, s nyugodtabban is fog aludni. Gyógyhatású sugárzása megnyugtatja, kiegyensúlyozottá teszi. Energiáival az aventurin élénkséget közvetít, ami jó hatással van az emberek közötti kapcsolatokra. Az aventurin feloldja a szexuális gátlásokat is, élénkíti, elmélyíti a szexuális élményeket, ezen felül orvosolja a petefészek, a prosztata és as herék zavarait is. Allergia, kiütések, ekcéma, pattanások kezelésére is ideális az aventurin.

 

A Nyilas csillagjegy szülötteinek aktív energiáját segít szabályozni az aventurin egyfajta belső energiából fakadó erővel. Segít felismerni a Nyilasoknak a spirituális jelenségeket, és könnyíti a természet energiáira való ráhangolódást is.

 

Lazúrkő: A Barátság Köve – Tapasztalatok integrációja – Intuíció – Igazság felismerése – Meditáció – Őszinteség – Spiritualitás – Védettség – Depresszió – Fejfájás – Görcsök – Láz – Önbizalom – Szélütés – Vérbetegségek

 

A csillagos éjszakai égboltra emlékeztető lazúrkőben, más néven lapis lazuliban számos kultúra az Ég Követét látta, ezért úgy vélték, hogy a kő bölccsé teszi az embereket. Intuitív bölcsességhez és spirituális tapasztalatokhoz vezet el a lazúrkű. Segítségével őszintébbé, igazabbá válik nem csak a mások, hanem saját maga szemében is. Harmóniát visz az emberi kapcsolatokba, így nem meglepő, hogy sok nép a barátság köveként viseli. Néhány kultúrában a félős gyerekek nyakába lazúrkövet akasztottak, hogy megjöjjön az önbizalmuk. A kőnek mély kék színe miatt nyugtató, görcsoldó és lázcsillapító hatást tulajdonítanak, de fejfájás, depresszió, vérbetegségek és magas vérnyomás gyógyítására is használják.

 

 A lazúrkő ösztönzi a Nyilasokat az élet értelmének keresésére, és képesek lesznek általa felismerni a magasabb összefüggéseket, amit a mindennapi életben is kiválóan alkalmazhatnak.

 

Szodalit: Ideálok megvalósítása – Hűség – Igazság felismerése – Koncentráció – Nyugalom – Béke – Idegrendszer

 

A rendkívül sűrű rezgésű kő segít felismerni ideáljait és valódi céljait, amelyek így elérhető célokkként lebegnek ott a szeme előtt. Ezen felül segít abban is, hogy ezeket az elképzeléseiket és fantáziáikat megvalósítsák. Javítja a koncentrációt, így nem fognak elkalandozni gondolatai, ráadásul képes lesz figyelmét az igazság felé irányítani. A kő rezgései nyugalmat és szilárdságot közvetítenek, erősítik az idegrendszert. Segítségével könnyedén megőrzi saját, szuverén álláspontját, tehát hűséges tud maradni önmagához – de mélyíti más emberek iránti hűségét is.

 

A szodalit segít egy helyre összpontosítani a Nyilasoknak gyakran elkalandozó gondolataikat. Viselésével könnyebben tudják megvalósítani ideáljaikat, továbbá erősíti realitásérzéküket is.

 

Türkiz: Az Erény Őre – Gyógyító energia – Tapasztalatok integrációja – Kommunikáció – Védelem – Dadogás – Tüdőproblémák

 

A türkiz egyesíti az ég kékjét és a Föld zöldjét, így egyszerre ajándékozza meg az ég és a Föld bölcsességével. Segít beépíteni spirituális tudását a mindennapi életbe, magához vonzza a pozitív erőket, a negatív erőket viszont távol tartja. A régi hagyományokban a türkiz az erény őre volt, és azt is gondolták róla, hogy a barátságoknak tartósságot kölcsönöz. Azt is mondták róla, hogy jó hatással van az egész szervezetre, napjainkban elsősorban tüdőproblémákat gyógyítanak vele. A kő nem csak nagyobb erőt ad szavainak, hanem javítja a kommunikációs problémákat, többek között a dadogást is.

 

A Nyilas csillagjegy szülötteit segíti a türkiz abban, hogy jobban ki tudják fejezni magukat és háttérbe tudják nyomni a zavaró gondolatokat. Ráébreszti a Nyilast arra, hogy saját maga alakítja a cselekedeteit, s ha nyilvánosság előtt kell beszélni, segít világosan fogalmazni.

 

Jáspis: Akaraterő – Bátorság – Életerő – Dinamika – Individualitás – Kiteljesedés – Megértés – Önelfogadás – Siker – Tetterő – Türelem – Gyengeség – Immunrendszer – Női betegségek

 

A jáspis bölcsességet, elemi erőt, türelmet biztosít viselőjének az élet minden területén. Segít hasznosítani a korábban megszerzett tapasztalatokat, erősíti az akaraterőt, tetterőt, ami elengedhetetlen ahhoz, ha valaki sikeres szeretne lenni, sikerre akarja vinni vállalkozásait. Viselője az elért sikerek után is képes lesz szerény maradni, és alapvetően képes lesz elfogadni önmagát olyannak, amilyenek. Régóta él az a hiedelem, hogy a jáspis megkönnyíti a szülést, segít leküzdeni a női betegségeket, használ a veseelégtelenségre, illetve erősíti az immunrendszert. Folyamatosan felfrissíti a szervezet energiarendszerét, így segít leküzdeni a gyengeséget, átlendülni az energiahiányos pontokon.

 

A jáspis viselésével a Nyilasok mérhetetlenül türelmesek és bölcsek lesznek, mivel a kő még az ellentéteket is harmóniára készteti. Ezért a csillagjegy szülöttei önzetlenek és állhatatosak lesznek.

 

Obszidián: Erő – Individualitás – Megújulás – Félelem – Fóbiák – Sokk – Görcsök – Reuma

 

Az obszidián szembesíti saját belső erejével, tudatalattija rendszerbe rendezésével pedig támogatja individuális személyiséggé fejlődését. E folyamat eredményeként megingathatatlan belső erőre tehet szert. A bizonytalanság időszakában feltölti energiával, sőt kreatív energiával, ami segíti a megújulást. Az amerikai őslakosság nagy becsben tartotta az obszidiánt, mint gyógykövet; köszvény és reuma esetén is alkalmazható. Segít leküzdeni a félelmeket és feloldani a traumatikus élményeket, görcsöket, fóbiákat.

 

Az obszidián segítségével a Nyilasok könnyedén le tudják győzni félelmeiket, fóbiáikat az által, hogy a kő megmutatja azok forrását, és így rá tudnak jönni, hogy problémáikért tulajdonképpen ők a felelősek.

 

Ónix: Fegyelem – Függőség legyőzése – Kitartás – Logika – Meditáció – Stabilitás – Alkoholizmus – Dohányzás – Egyensúlyzavarok – Gyengénlátás – Kábítószer-függőség – Szenvedélyek

 

Az ónix óriási segítségére lesz abban, hogy legyőzze és elengedje a felesleges és lényegtelen dolgokat. Erősíti a fegyelmet és a kitartást, ami ugyancsak elengedhetetlen a függőségek, káros szenvedélyek legyőzéséhez; alkoholvágy, nikotinvágy, kábítószer-függőség, tévéfüggőség, játékfüggőség, falánkság leküzdéséhez ideális. Szellemi nyugalmat kölcsönöz, letisztítja a gondolatokat, így meditációhoz is tökéletes. Hozzájárul ahhoz is, hogy reálisan, logikusan és analitikusan lássa a dolgokat. Hatása lassan, de annál biztosabban bontakozik ki; így erősíti az idegeket és az immunrendszert is.

 

Az ónix ráébreszti a Nyilasokat céljaikra, egyben segíti is azok megvalósítását, fegyelemmel, kitartással és logikus gondolkodással támogatva azt.

 

Tigrisszem: Élénkség – Kreativitás – Megértés – Nyitottság – Rugalmasság – Asztma – Érzelmi problémák – Hűlés

 

A tigrisszem egy élénk, eleven kő, és ezeket a tulajdonságait rezgéseivel át is adja viselőjének. Az anyagi biztonság elérését is támogatja, tudatossá teszi, és segít meglelni az önmagában rejlő boldogságot. Mindez azonban csak akkor teljesülhet, ha nyitott, rugalmas és befogadó tud lenni – de erre meg is tanítja a kő. A nyitottság és elevenség révén kreatívabbá is válik, amit az élet minden területén képes kamatoztatni. A tigrisszem melegíti a testet, így meghűlés, nátha kezelésére kiváló, ezen felül pedig enyhíti az asztmát is.

 

A Nyilas csillagjegy szülötteinek a tigrisszem segít megtalálni önmagukban a melegséget, boldogságot és bőséget. Ráadásul nyitottabbá teszi a Nyilasokat a kő, akik így közelebb kerülnek céljaik megvalósításához.

 

Gránát: Méregtelenít – Kitartás – Megóv

 

A gránát gyakorlatilag az emberi test összes szervét serkenti, megkönnyítve ezzel a méregtelenítést. Energiájával növeli az immunrendszer ellenálló erejét is. Nagyobb aktivitáshoz segít hozzá, kitartóbbá tesz. Megóv a balszerencsétől, bátorságot és önbizalmat ad a nehéz helyzetekben is. A gránát sebezhetetlenné teszi viselőjét.

 

A gránát bátorságot és energiát ad a Nyilas csillagjegy szülötteinek még a teljesen reménytelennek tűnő krízishelyzetekben is.

  

 

Figyelem! A féldrágakő ékszerek számos valóban kedvező hatása sem váltja ki az orvos, természetgyógyász vagy pszichoterapeuta segítségét!

A kövek hatásait Shalila Sharamon – Bodo J. Baginski: Drágakő karkötők. Erőforrásaik, eredetük, hatások, asztrológiai megfelelőik (Budapest, Bioenergetic Kft., 2004) c. könyve alapján gyűjtöttük össze.