Új jelszó kérése
MYLA MAGAZIN - STÍLUS, ÉLETMÓD, KREATÍV TIPPEK
2014.03.12 09:42

Csokikanál házilag

Miért annyira jó a csokikanál? Forró tejbe kavargatva pillanatok alatt finom forró csoki készíthető belőle. Tökéletes ajándék édesszájú barátnőidnek, nem beszélve arról, hogy saját magadat is meglepheted vele egy esős vagy kissé szomorú napon. Vagy csak úgy. Az elkészítése roppant egyszerű. 

Készítsd elő a csokikat, amiket fel szeretnél használni hozzá (tökéletes a csoki Mikulás és a csoki nyuszi is, ráadásul többféle csokiból is készítheted, ekkor réteges lesz), majd gőz fölött vagy mikróban, egymás után felolvasztva csorgasd a csokit bármilyen egyenes falú, keskeny pohárba (pl. likőrös pohár).

 

 

A különböző rétegek között várj legalább 15 percet. Már csorgatás közben tégy egy kanalat a pohárba, úgy, hogy a pohár tetején két oldalról valamivel támaszd ki, hogy középen maradjon. A tetejét akár díszítheted is kókusszal, mogyoróval, kávészemekkel. Tedd néhány órára a hűtőbe, majd amikor teljesen kihűlt és megszilárdult, vedd ki a kész csokikanalakat a formákból (melegítsd meg a pohár oldalát egy kicsit, és ki így könnyen kicsúszik, de ha műanyag pohárba teszed, általában enyhe nyomásra kijön).

 


Felhasználása: a kanalat egy pohár forró tejben kavargatva felolvad a csoki, és máris kész a melengetően finom forró csoki :).

Forrás: http://www.psbydila.com/diy-hot-chocolate-spoons