Új jelszó kérése
MYLA MAGAZIN - STÍLUS, ÉLETMÓD, KREATÍV TIPPEK
2013.04.29 13:19

Csináld Magad: Ajándékötletek anyák napjára

Édesanyáink mindent megérdemelnek. Ajándékot választani pedig nagyon nehéz, hiszen amellett, hogy mindig valami újat szeretnénk, még az is jó lenne, ha ránk emlékeztetné őt. Éppen ezért lehet célszerű egy saját kézzel készített ajándék. Édesanyáink biztosan nem számítanak ilyenre, ráadásul akár a gyerkőcöt, gyerkőcöket is be lehet vonni az elkészítésébe. Egy ilyen


1. Tészta-lánc


Elkészítés:


1. A gyöngysorhoz olyan tésztára lesz szükségünk, amely formájánál fogva könnyedén felfűzhető.


2. Temperával különféle alapszínűre festjük a tészta gyöngyöket, majd teljes száradásuk után mintákat is festhetünk rájuk.


3. Mutatós színű hímzőfonalat 3 szálanként összefonunk, ez lesz a tészta-lánc zsinórja, amire felfűzhetjük a tésztákat. Kész is a nyaklánc, kedvünk szerint akár karkötőt vagy kitűzőt is készíthetünk hasonló eljárással.


4. Egy megfelelő méretű ékszerdobozban igazán mutatós ajándékot varázsolhatunk édesanyánknak.


2. Potpouri
Bármilyen illatos virágszirmot, levelet, gyümölcsöt és bogyókat használhatunk. Az ízlésünktől -illetve a megajándékozott ízlésétől- függ, hogy ügyelünk-e a színharmóniára, vagy egy nagy színes kavalkádot alkotunk.


A felhasználni kívánt növényeket terítsük ki egy rácsra, és hagyjuk levegőn megszáradni. Ez néhány napot vesz igénybe. Szárítás közben néha forgassuk át, hogy tökéletesen kiszáradjon.


Ha ezzel megvagyunk, kevéssé morzsoljuk össze a leveleket, virágokat és helyezzük ez zárható edénybe. Néhány szebb levelet, szirmot vagy virágfejet hagyjunk meg egészben is. Adjunk hozzá pár csepp illóolajat, mozgassuk át az egészet, majd néhány hétig tartuk lezárt helyen, hogy az illatok összeérjenek. Néha forgassuk át. Ha letelt az idő, szépen rendezzük el egy tálban.


3. Asztaldísz úszó mécsessel


Kellékek:
• váza, vagy magas pohár
• apró kavics
• kagylók, csigaházak
• úszó mécses
• víz


Elkészítés:
1. A megmosott kavicsokat a váza aljába szórjuk.
2. Elhelyezzük a kagylókat, csigaházakat.
3. Óvatosan felöntjük vízzel.
4. Mécsest helyezünk a víz tetejére.4. Szív mozaik fotókból


Kellékek:
• index képek
• képkeret
• batik papír
• ragasztó

Elkészítés:
1. Batik papírt ragasztunk fel alapnak.
2. A szív formát követve ragasztjuk fel a kivágott index fotókat.

 

Forrás: http://www.magyarvagyok.com/kultura/hungarikum/hagyomanyok-unnepek/anyak-napja/3487-Anyak-napi-kezugyesseg-ajandekok-sajat-kezuleg.html