Bak

Bak csillagjegy szerencsekövei:

 

A Bak jellemzői:

 

Citrin: “A Pénz Köve” – Kedélyjavító – Lényeglátás

 

A citrin közismerten vonzza a pénzt, ezért tartsa mindig magánál vagy hordja folyamatosan! A kő segít viselőjének, hogy mindenben meglássa a lényeget. Megszünteti az idegességet, segít leküzdeni a depressziót és a fáradtságot. Általa felszabadíthatja rejtett energiatartalékait, és bevonzza életébe a segítőkész embereket.

 

Az élénk rezgésű citrin segít feloldani a Bak csillagjegy szülötteinek gátlásait, ami jó hatással van érzelmeikre, kedélyállapotukra. Jó hangulatban pedig saját maguk negatív tulajdonságait is sokkal könnyebben fogadják el!

 

Füstkvarc: Alacsony vérnyomás – Idegrendszer – Depresszió – Fejfájás – Kábultság

 

A füstkvarc olyan hegyikristály – vagyis egy rendkívül energikus kő –, amit a szomszédos kőzetek elszíneztek. Kimondottan jó hatással van az idegekre: segít ellazulni, oldja a feszültséget, megfontolt megoldásokra késztet a stresszhelyzetekben. Viselője így nem fog félni a kudarctól, vereségtől, képes lesz könnyebben megbirkózni az élet nehézségeivel. Energikusságának köszönhetően a füstkvarc hatékonyan alkalmazható fájdalomcsillapítóként is.

 

A Bak szülöttei olykor hajlamosak a búskomorságra és a mély kétségbeesésre; ezt az érzést a füstkvarc segítségével ki tudják iktatni életükből. A kő önbizalmat sugall, és elhiteti a Bakokkal, hogy képesek megfelelni az elvárásoknak.

 

Gránát: Méregtelenít – Kitartás – Megóv

 

A gránát gyakorlatilag az emberi test összes szervét serkenti, megkönnyítve ezzel a méregtelenítést. Energiájával növeli az immunrendszer ellenálló erejét is. Nagyobb aktivitáshoz segít hozzá, kitartóbbá tesz. Megóv a balszerencsétől, bátorságot és önbizalmat ad a nehéz helyzetekben is. A gránát sebezhetetlenné teszi viselőjét.

 

A Bakok életébe egy kis könnyedséget és derűt visz a gránát, és szenvedélyt kölcsönöz nekik. A kő jelentősen erősíti a Bakok egyébként is átlagon felüli stabilitását, amit könnyedén hasznosíthatnak a mindennapokban és párkapcsolatukban is.

 

Hegyikristály: Energia – Igazság felismerése – Intuíció – Kiteljesedés – Meditáció – Spiritualitás – Megtisztulás – Álmok – Egyensúlyzavarok – Szédülés

 

A hegyikristály maga a tisztaság, a tiszta fény, színtiszta ősi energia. A kő folyamatosan energiával látja el viselőjét, így erősíti a szellemet és a lelket is. Segít helyes döntéseket hozni, felismerni az igazságot. Évszázadok óta meditációs kőként használják világszerte, de éjszakai viselete az álmokat is világossá teszi. Semlegesíti a negatív rezgéseket, ezért oltalmazó kőként is nagyszerűen funkcionál. A hegyikristály nagyon sok problémát képes gyógyítani energiája révén, de egyensúlyzavarok és szédülés esetén kiemelkedően jó hatása van.

 

A hegyikristály nagy mértékben segíti a Bakokat abban, hogy megvalósítsák saját lényük legteljesebb tisztaságát és világosságát. A kő oldja a megkövesedett struktúrákat, így segít megszabadulni a Bakoknak megrögzött gondolataiktól is.

 

Hematit: “Vérkő” – Bátorság – Életerő – Szilárdság – Elalvási problémák – Feszültség – Hátfájás – Regeneráció

 

A hematit által szilárdságot és erőt nyerhet, ami átvezet az élet nehézségein, a testileg-lelkileg megerőltető szituációkon. Az ősi Babilonban úgy vélekedtek, hogy a hematit szerencsét hoz, viselője minden pert megnyer. Ezek mellett pozitív hatással van a vérképre magas vastartalma miatt, így a vérszegényeknek hatásos kiegészítő, akárcsak a vashiánnyal küszködőknek. A jobb vérképnek köszönhetően a bőrszín is egészségesebb kinézetűvé válik. A hematit fokozza a test regenerációs képességét, így segíti a betegségből történő lábadozást, sebek gyógyulását, valamint megkönnyíti a szervezet méregtelenítését, de javít a rendszertelen menstruáción is. Éjjeli viselete megkönnyíti az elalvást, a folyamatos éjszakai alvást.

 

A hematit nyitottabbá teszi a Bak csillagjegy szülötteinek szilárd, megrendíthetetlen alapokon nyugvó, kissé merev gondolkodásmódját. A vastartalmú hematit rezgései tökéletes összhangban vannak a Bakok aurájával.

 

Holdkő: A Meddő Nők Köve – Egyensúly – Szorongás – Harmónia – Skizofrénia – Kommunikáció – Hormonok – Termékenység

 

Emberemlékezet óta a meddő nők köveként tartják számon a holdkövet. A mondák szerint számos esetben esett teherbe meddő nő azt követően, hogy elkezdte hordani a követ. Serkenti a petefészek működését, így növeli a termékenységet. A női problémák közül a meddőségen kívül a menstruációs zavarokra is jó hatással van. A holdkő a hormonháztartás minden problémáját képes kezelni, ezért a kislányoknak már serdülőkorban célszerű ajándékozni egyet! Kiegyensúlyozza a szélsőséges érzelmeket, a hisztit, a kényességet, sőt, a skizofrénia és szorongás leküzdését is elősegíti. Ezeken felül javítja a beszédkészséget és a tárgyalási képességet is.

 

A Bak csillagjegy szülötteit abban segíti a holdkő, hogy ne csak a szabályoknak és a hatalomnak engedelmeskedve éljenek, hanem néha hallgassanak a saját ösztöneikre is, saját maguk felé fordítsák figyelmüket.

 

Jáspis: Akaraterő – Bátorság – Életerő – Dinamika – Individualitás – Kiteljesedés – Megértés – Önelfogadás – Siker – Tetterő – Türelem – Gyengeség – Immunrendszer – Női betegségek

 

A jáspis bölcsességet, elemi erőt, türelmet biztosít viselőjének az élet minden területén. Segít hasznosítani a korábban megszerzett tapasztalatokat, erősíti az akaraterőt, tetterőt, ami elengedhetetlen ahhoz, ha valaki sikeres szeretne lenni, sikerer akarja vinni vállalkozásait. Viselője az elért sikerek után is képes lesz szerény maradni. Régóta él az a hiedelem, hogy a jáspis megkönnyíti a szülést, segít leküzdeni a női betegségeket, használ a veseelégtelenségre, illetve erősíti az immunrendszert. Folyamatosan felfrissíti a szervezet energiarendszerét, így segít leküzdeni a gyengeséget, átlendülni az energiahiányos pontokon.

 

A jáspis megerősíti a Bak csillagjegyben születettek szerénységét, türelmét és szilárdságát, miközben segít számukra nyitottnak maradni, elkerülve ezzel az egyoldalúvá, egyhangúvá válást. A jáspis elősegíti a bakok együttérzésének és önzetlenségének fejlődését.

 

Kalcedon: Szónokok Köve – Higgadtság – Kiegyensúlyozottság – Kommunikáció – Megértés – Megnyugvás – Nyitottság – Búskomorság – Láz – Pajzsmirigy-problémák – Rekedtség

 

Lágy, világos fényével a kalcedon megnyugtatja, higgadttá, kiegyensúlyozottá teszi. A nagy problémák esetén óriási segítséget nyújt ezzel azoknak is, akik könnyen elveszítik önuralmukat, hajlamosak az idegességre. A kalcedont időtlen idők óta a szónokok köve jelzővel illetik: a hiedelem szerint aki rálehel vagy a nyelvével megérinti a követ, az megkapja az ékesszólás képességét. Ebből kifolyólag elsősorban a torok és a gége problémáinál fejti ki gyógyító hatásait; hangszalag-problémák és rekedtség kezelésére is alkalmas. Ezen felül csillapítja a lázat is, és pajzsmirigy-panaszok esetén is hasznosítható.

 

A kalcedon finom energiája segít megtalálni a Bak csillagjegy szülötteinek saját árnyoldalait, és támogatja a negatív tulajdonságokon való változtatást, az önelfogadást. A Bakok általában nehezen tudnak beszélni érzelmeikről, de a kalcedon, a Szónokok Köve erre is jó hatással van.

 

Lazúrkő: A Barátság Köve – Tapasztalatok integrációja – Intuíció – Igazság felismerése – Meditáció – Őszinteség – Spiritualitás – Védettség – Depresszió – Fejfájás – Görcsök – Láz – Önbizalom – Szélütés – Vérbetegségek

 

A csillagos éjszakai égboltra emlékeztető lazúrkőben, más néven lapis lazuliban számos kultúra az Ég Követét látta, ezért úgy vélték, hogy a kő bölccsé teszi az embereket. Intuitív bölcsességhez és spirituális tapasztalatokhoz vezet el a lazúrkű. Segítségével őszintébbé, igazabbá válik nem csak a mások, hanem saját maga szemében is. Harmóniát visz az emberi kapcsolatokba, így nem meglepő, hogy sok nép a barátság köveként viseli. Néhány kultúrában a félős gyerekek nyakába lazúrkövet akasztottak, hogy megjöjjön az önbizalmuk. A kőnek mély kék színe miatt nyugtató, görcsoldó és lázcsillapító hatást tulajdonítanak, de fejfájás, depresszió, vérbetegségek és magas vérnyomás gyógyítására is használják.

 

A lazúrkő fokozza a Bakok intuíciós képességét, és viseletével könnyebben tudnak a spirituális világ felé fordulni. A kő bölcs meglátásokat és útmutatásokat ad a csillagjegy szülötteinek.

 

Obszidián: Erő – Individualitás – Megújulás – Félelem – Fóbiák – Sokk – Görcsök – Reuma

 

Az obszidián szembesíti saját belső erejével, a tudatalatti rendszerbe rendezésével pedig támogatja individuális személyiséggé fejlődését. E folyamat eredményeként megingathatatlan belső erőre tehet szert. A bizonytalanság időszakában feltölti energiával, sőt kreatív energiával, segíti a megújulást. Az amerikai őslakosság nagy becsben tartotta az obszidiánt, mint gyógykövet; köszvény és reuma esetén is alkalmazható. Segít leküzdeni a félelmeket és feloldani a traumatikus élményeket, görcsöket, fóbiákat.

 

Az obszidián erőt ad a Bak csillagjegyében születetteknek, hogy elérjék életcéljukat, jólétüket. Ugyanakkor feloldja a Bakok gátlásait és spontaneitásra ösztönzi őket.

 

Ónix: Fegyelem – Függőség legyőzése – Kitartás – Logika – Meditáció – Stabilitás – Alkoholizmus – Dohányzás – Egyensúlyzavarok – Gyengénlátás – Kábítószer-függőség – Szenvedélyek

 

Az ónix óriási segítségére lesz abban, hogy legyőzze és elengedje a felesleges és lényegtelen dolgokat. Erősíti a fegyelmet és a kitartást, ami ugyancsak elengedhetetlen a függőség, káros szenvedélyek legyőzéséhez; alkoholvágy, nikotinvágy, kábítószer-függőség, tévéfüggőség, játékfüggőség, falánkság leküzdéséhez ideális. Szellemi nyugalmat kölcsönöz, letisztítja a gondolatokat, így meditációhoz is tökéletes. Hozzájárul ahhoz is, hogy reálisan, logikusan és analitikusan lássa a dolgokat. Hatása lassan, de annál biztosabban bontakozik ki–így erősíti az idegeket és az immunrendszert is.

 

Jelentősen erősíti az ónix a Bakok fegyelmét és kitartását a kitűzött célok elérése érdekében. Segít összepontosítani energiájukat egy helyre, emellett pedig támogatást nyújt a nehéz időszakokban.

 

Rodokrozit: Alvásszabályozás – Figyelmesség – Cukorbetegség

 

A rodokrozittal figyelmesebb lehet, s kreatívabban gondolkodhat, egyben cselekedetei is spontánabbá válnak. Mindezek következtében jelentősen megnövekedhet teljesítőképessége! Alvászavarok kezelésére is alkalmas, és félelmein is segít felülemelkedni. Képes pozitív irányba változtatni a rosszindulatú sejtelváltozásokat, mint például a hererák, gégerák, májrák. Szabályozza a vércukorszintet, így a cukorbetegek számára hasznos “társ” lehet.

 

A rodokrozit feloldja a Bakok önértékeléssel kapcsolatos problémáit és növeli önbizalmát, így a csillagjegy szülöttei könnyebben söpörhetik be a vágyott elismeréseket!

 

Rubin: Memória – Önbizalom – Idegek – Szívproblémák – Látás

 

A rubin az egyik leggyakrabban használt szerencsekő, s a hiedelem szerint véd az idő előtti öregedéstől. Fokozza az erőt és az önbizalmat, így növeli a teljesítőképességet. Hatásos az elmebajjal szemben, de segít leküzdeni a szenvedélybetegségeket, valamint a kimerültséget is. A szív problémáira, a vérzékenységre kimondottan jó hatással van, akárcsak az erotikára. A rubin kiegyenlíti, illetve megelőzi a látás gyengeségeit.

 

A rubin bevonzza a Bakok életébe az oly nagyon vágyott jólétet, és segít elérni a kívánt társadalmi rangot. Ez a rendkívül energikus kő erőt ad a sikerekhez és lelkesedéssel, magabiztossággal tölti el a csillagjegy szülötteit.

 

 

 

Figyelem! A féldrágakő ékszerek számos valóban kedvező hatása sem váltja ki az orvos, természetgyógyász vagy pszichoterapeuta segítségét!

A kövek hatásait Shalila Sharamon – Bodo J. Baginski: Drágakő karkötők. Erőforrásaik, eredetük, hatások, asztrológiai megfelelőik (Budapest, Bioenergetic Kft., 2004) c. könyve alapján gyűjtöttük össze.